A futóhomok szó új értelmet nyert a hétvégi kecskeméti SuperCross futamon, ahol a sajátos körülményekhez – köztük a homokfutáshoz és mélyszántáshoz – a Veloroom-Kecskeméti Első Sor bringásai a vártnál is jobban alkalmazkodtak.

A hétvégén rendezték a Benkó Zoltán Szabadidő Központban a terepkerékpáros Supercross sorozat hatodik futamát. A helyiek a Linartech Autóház Kupa alkalmából új pályával, új autókkal és új kihívásokkal lepték meg a közel,150 bringázni és versenyezni vágyó sporttársat. Az előzetes időjárás alapján hatalmas sárdagasztás nézett ki, de végül vasárnap nem a dagonya, hanem a mély homok izzasztotta meg a versenyzőket.

A vendégmarasztaló kunsági aranyhomok fogalma most nyert igazi értelmet a versenyzők számára. A technikás, mesterséges akadályokkal tűzdelt pályán nem voltak magasságok. Mélységek annál inkább. Mégpedig a tóparti strand homokjában, ahol többek inkább a futást választották. Valószínűleg ezért futó, és nem “bringáshomok” a neve.

A Veloroom-Kecskeméti Első Sor bringásai sem ismerték jobban a terepet, mint mások, de ők alapvetően a homokos síkságra vannak szocializálva (plusz nagyon jók), így nem csoda, hogy kiváló eredményeket értek el. Hajagos István a Master III. kategóriában a második, Duzmath Csaba a Master II. kategóriában szintén a II. helyet szerezte meg.

Az Elit kategóriában nem jött össze a trónfosztás, a Magyarországon élő belga nemzetiségű Wouter Cleppe-t ismét csak megszorítani tudta Fejes Gábor, a Dr. Bátorfi-Agria KTK országúti versenyzője! A női elit kategóriában Dósa Eszter (Kross-) nyert, akit Kanti Dorottya (Kőrösbike) és Orosz Anita (Trek Se) követett.

forrás: kesport.hu