Az Autómentes Nap egyik látványos és izgalmas eleme a volt a II. Kecskeméti Kétkarikás Sprintverseny, melyen megjelent a házigazda Kecskemét országúti bringásainak színe-java, versenybe szállt az országból tíz kerékpáros csapat, és tiszteletét tette Szalontai Sándor is. Ha pedig már itt volt, az ország jelenlegi legjobb bringaversenyzője meg is nyerte a gálafutamot.

A sprintversenyen – a verseny jellegéből, és az időkorlátból adódóan – 32 sprinter nevezését tudták elfogadni. A fordulók egyenes kieséssel zajlottak. Az első csoportkörben körönként négy versenyző indult egyszerre, és egy sprinten döntötték el továbbjutás sorsát. Minden körből az első két versenyző jutott tovább, a harmadik-negyedik helyezzek számára a vigaszágon folytatódott a verseny.

A pálya idén is, mint 2015-ben, az első alkalommal, a Batthyány utca forgalom elől elzárt, biztosított részén zajlott, de most kissé más vonalon. A benzinkúttól rajtoltak a bringások, a városháza parkolójában volt az első forduló, a másik pedig a kínai étterem előtt. A pálya hossza így 1 kilométer volt, mely két körből, ezáltal 4 fordítóból állt.

Utánpótlás és amatőr felnőtt verseny:
1. Dian Ábel (Tipográfia TE)
2. Bakó Ferenc (Kecskeméti Első Sor)
3. Stodulka András (Tipográfia TE)

Magyarország legyorsabb lábú bringásai közül Szalontay Sándor világszínvonalú pályakerákpáros nyerte el a TPI Trade Kupát, ő lett Kecskemét Város leggyorsabb bringása 2016-ban.

TPI TRADE Gálafutam
1. Szalontay Sándor (Dr. Bátorfi Team) a várakozásoknak megfelelően győzött.
2. Ferencz Soma (Tipográfia TE)
3. Szarka Gergő (KSI)

Sáfár Tamás, a Kecskeméti Első Sor Egyesület elnöke, a verseny szervezője elmondta, a látványos és izgalmas futamokat nem csak a bringások, de a közönség is élvezte. A szervezéssel és a hangulattal mindenki elégedett volt, aki idén eljött, azt ígérte, jövőre is részt vesz a Kecskeméti Kétkarikás Sprintversenyen.

A sprintversen után időfutamot rendeztek, mely során bárki, aki bringával érkezett, kipróbálhatta, milyen pár percre kerékpárversenyzőnek lenni.