Vasárnap Törökbálinton rendezték a II. Riczu Imre Emlékversenyt, ahol 150 fős amatőr és 70 fős elit  országúti kerékpáros gyűlt össze, hogy a város kanyargós, dimbes-dombos utcáin tegyék próbára ügyességüket és erejüket. A 6 km-es nagyon technikás pályán, 7 kört kellett megtenniük a bringásoknak.

A Veloroom-Kecskeméti Első Sor   SE nyolc fővel képviselte magát és a környék bringás közösségeit, aki közül, a szezon végén is jó formát mutató Mészáros Máté szerepelt a legjobban. Máté így látta “bentről” az eseményeket:

“Csapatunknak a rajtnál viszonylag hátulról kellett megkezdenie a felzárkózást a közvetlen élbolyhoz, akik az első méterektől kezdve hatalmas tempót diktáltak felfelé a kanyargós szűk utcákon át. Annak ellenére, hogy a táv csak 42 km volt, mégis egy nagyon intenzív és mozgalmas versenyt futottunk, amit elsősorban a körpályán található emelkedők,  technikás lejtmenetek, a nagy szél és az intenzív tempó biztosított.

Az első két körben nagyjából 25 főre olvadt a főmezőny, ahol mi négyen képviseltük a Veloroom Kecskeméti Első Sort. Ez lehetőséget biztosított számunkra, hogy kézbe vegyük a verseny irányítását. Több alkalommal is Juhos Gergely állt élre tempót diktálni, majd Duzmath Csaba és én is többször megmutattuk legelöl magunkat. Menet közben a  lábaimat nagyon nehéznek éreztem a szombati időfutam után, többször fel is merült bennem, hogy ha nem gazdálkodok jól az erőmmel akkor akár le is szakadhatok.

Az ötödik körben én vezettem felfelé viszonylag lassú tempóban a bolyt a meredek emelkedőn, amikor hirtelen Duzmath Csaba támadott. Nem tartott vele senki, azonban előreállt a Tipográfia csapata, hogy levadásszák a próbálkozását, ami szemmel láthatóan nem ízlett az ellenfeleinknek. Ezen felbuzdulva kicsit később én lószoltam be a mezőnyt a cél előtt, szintén „csak” fárasztási szándékkal. Engem is hamar utolértek, ekkor realizálódott úgy hiszem mindenkiben, hogy nem fog szökés kialakulni, mivel a mezőny nem hajlandó senkit sem elengedni. A befutón végig erős szembeszél volt, ezért egy ideális sprinthez megérzésem szerint nagyjából a hatodik, hetedik helyen kellett volna ráfordulnom a célegyenesre. Később kiderült teljesen jól kalkuláltam, mivel a sok csatát és nagy versenyeket megélt Specziár Viktor négy kerékpárral előttem, pont a hatodik helyen fordult. Tökéletes időben indította meg a hajrát, és hiába közeledtem hozzá, túl nagy előnyt kellett volna ledolgoznom és megnyerte a versenyt. Nekem meg kellett elégednem az abszolút 2. hellyel, de legalább a kategóriám első helyét megszereztem, így a dobogóra a harmadik helyen beért Juhos Gergely barátommal együtt állhattam fel.”

A Veloroom-Kecskeméti Első Sor eredményei:

U 15 
6. Igaz Bátor

U 17
4. Hakk Bence
5. Gulyás  Máté

Elit 2
1. Mészáros Máté
3. Juhos Gergely

Master
4. Duzmath Csaba