Nehéz és nagyon fontos napokon vannak túl a Veloroom-Kecskeméti Első Sor SE utánpótlás korú országúti bringásai. Az  elmúlt héten, három országos bajnokságon, három különböző helyszínen kellett bizonyítaniuk, hogy a több hónapos kemény felkészülés nem volt hiábavaló! Az itteni szereplések alapján választják ki a szakemberek a nemzeti válogatott kereteket, akik az idény második felében képviselhetik  hazánkat a nemzetközi versenyeken!

Az országos bajnokságok hete a Hegyi Bajnoksággal indult, ahol nem kisebb feladat várt a csapatra, mint hogy meghódítsák a Magyarország legmagasabb pontját a Kékest.A második versenyszám az egyéni indításos időfutam, már Debrecenben, a harmadik és egyben a  legfontosabb, a Hosszútávú Bajnokság a Bonyhád körüli dombságon lett megrendezve.

“A kecskeméti bringások felnőttek a feladathoz! Csorba Lázár viharos sebességgel beleerősödött az U13 -as élmezőnybe, sőt a mezőnyversenyben ő kezdeményezte a döntő szökést, amire a mezőnynek már nem volt ereje reagálni. Az U 17 es korosztályú Gulyás Máté egy 4. és egy 5. helyezéssel bizonyította, hogy helye van a legjobbak között. Minkó Roland, hosszú betegség után, parádésan szerepelt és a már korábbi válogatott kerettaggal, Hakk Bencével, remek csapatmunkát végezve, bekerült a válogatottba! Ők ketten képviselhetik a hat fős magyar csapatból, Kecskemétet és hazánkat, a júliusi luxemburgi világkupán, ahol 30 nemzet 170 kerékpárosa méri össze erejét! Gyakorlatilag a Világ korosztályos elitje találkozik itt! Ez minden várakozásunkat felülmúlta”- nyilatkozta Sáfár Tamás a Veloroom-Kecskeméti Első Sor SE edzője.

Részletes eredmények:

Hegyi OB
Minkó Roland 6. helyezés

Időfutam OB
Csorba Lázár 2. helyezés
Minkó Roland 3. helyezés
Hakk Bence   5. helyezés

Mezőny OB
Csorba Lázár 3. helyezés
Minkó Roland 3. helyezés
Hakk Bence   4. helyezés