Négy éve már, hogy Autómentes Nap keretében először megrendezték a Kecskeméti Kétkarikás Sprintversenyt. Az országos esemény tavaly üldözőversennyel bővült, idén pedig újabb különlegességgel várta a résztvevőket: a szervezők gyermek- és házaspár futamot indítottak, melyeket hatalmas ovációval fogadtak a nézők.

Az Európai Mobilitási Hét alkalmából ismét megrendezték a Kecskeméti Kétkarikás sprint és páros üldözőversenyt. A negyedik alkalommal megrendezett bringás esemény újdonsága, hogy ebben az évben már nem csak a profi és amatőr bringások mérhették össze sebességüket, hanem a gyerekek és házaspárok is.

Nagyon jó hangulatban és szeptemberi nyárban rendezhette meg a Piroska Szörp Kecskeméti ES csapata a IV. Kecskeméti Kétkarikás sprintversenyt a város szívében, a Katona József Színház szomszédságában.

Kecskemét Város Támogatásával, az Európai Mobilitási Hét keretein belül megvalósuló kerékpáros rendezvény különlegesség az, hogy a bringások egy rövid felvezetés után, egy gyors sprinten döntik el a továbbjutók személyét, és több forduló alatt juthatnak a döntőig. Ez adrenalin bomba a versenyzőknek és a nagy számba kilátogató nézőknek egyaránt!

Jöttek szép számmal vidékről is, Kecskemét városát pedig két csapat képviselte. A Piroska Szörp Kecskeméti Első Sor SE és a VeloMelo+ versenyzői is kitettek magukért, és sok izgalmas pillanatot okoztak a versenyre kilátogató hazai közönségnek.

Idén újdonság volt, a gyermek futam, ahol minden elszánt induló egy szép emlékérmet nyert és a családi időfutam.

Az egyesület, a Mobilitási Hét folytatásaként, kecskeméti és környékbeli általános iskolákban “bringás órákat” tart, a biztonságosabb városi közlekedés érdekében. A hét zárásaként pedig az egyesület korábbi versenyzője, jelenleg magyar válogatott Minkó Roland tart élménybeszámolót a kerékpározás belső világáról, 21-én pénteken 16 órától az Ifjúsági Otthon első emeleti előadójában.

I. kategória 
1. Lipkovics Bence -Szerpentin
2. Baranyai György – FTC
3. Boda Gábor -Piroska Szörp Kecskeméti ES

II. kategória
1. Minkó Roland -Epronex
2. Imre Zsolt -FTC
3. Bakó Ferenc – Piroska Szörp Kecskeméti ES

Páros üldözőverseny :
1. Minkó Roland-Bakó Ferenc (Epronex /Piroska Szörp Kecskeméti ES mix)
2. Radics Milán – Csorba Lázár (Piroska Szörp Kecskeméti ES U15)
3. Gohér Mihály- Hakk Bence (Piroska Szörp Kecskeméti ES U19)

forrás: hiros.hu