Minkó Roland négy évvel ezelőtt kezdte kerékpáros pályafutását, a Kecskeméti Első Sor színeiben. Akkor még a Katona József Gimnázium tanulója volt, aki ma már a Budapesti Műszaki Egyetemen tanul, és az ország egyik legerősebb csapatának, az Epronex-Bike Hungary versenyzője. Legutóbbi nagy versenyén a tévénézők is láthatták, amikor a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyen a magyar válogatott tagjaként tekert.

Az Európai Mobilitási Hét alkalmából az Ifjúsági Otthonban izgalmas beszélgetés zajlott. A Veloroom Kerékpárbolt és Kecskemét Megyei Jogú Város Város támogatásával megvalósuló interaktív eseményen a kecskeméti Minkó Roland, az Epronex-Bike Hungary versenyzője (a Piroska Szörp Kecskeméti ES egykori bringása), magyar válogatott országúti kerékpáros mesélt életéről, élményeiről, tapasztalatairól, sikereiről, kudarcairól és a peloton belső törvényeiről.

Péntek délután megtelt érdeklődőkkel a terem, ahol Roland és egykori edzője, Sáfár Tamás beszélgettek. Persze nem egymással, hanem a közönséggel. A kivetítőn megjelentek a kecskeméti fiatal srác kerékpáros életének legfontosabb pillanatai, miközben mesélt a képeken látható felemelő, vagy épp fájdalmas pillanatokról, a kemény küzdelemről, mely az Alföldről a csúcsra juttatta a fiatal országúti kerékpárost.

Az előadáson ott volt Roland családja, csapattársai, és nagyon sok hobbi kerékpáros. A közel kétórás beszélgetés alatt mindannyian láthatták, milyen az, amikor egy kiegyensúlyozott családból érkező, kiváló edző és csapat támogatását élvező fiatal srác megvalósítja álmait. És teszi mindezt alázatos, kőkemény munkával, tanulás mellett. És ugyanaz a szerény srác marad, aki akkor volt, amikor az első versenyére kölcsön kért egy acélvázas Csepel bringát.

forrás: hiros.hu