Végre elkezdődött a 2019-es országúti szezon. Nagy várakozással és elszántsággal tekintünk erre az évre! Legfőbb célunk, hogy az országos bajnokságokon minél több dobogós helyet érjünk el!

Ennek szellemében, az eddigi versenyeket a felkészülés jegyében teljesítettük : a kettő legfontosabb kategóriánkban (U15, U19) mindig volt, rövidebb hosszabbig ideig, szökésben bringásunk. Igyekszünk nagyon támadó szellemben versenyezni, hogy megismerjük saját és ellenfeleink teljesítőképességének határait! Eddig ezt legtöbb versenyzőnknek sikerült teljesítenie:)

A Félsziget Kupán, Radics Milán, az U15-ös korosztályban, nagyon agilisen versenyezve, sprintbefutón a 3. helyet szerezte meg. Gohér Mihály, a sikeres cyclocross szezon után, egy bátor szökést bemutatva, 50 méter híján hazaért. Ugyanebben a korosztályban Csenki Csongor, Zvekán Zsombor és Csorba Bence, versenyről-versenyre egyre jobb formát mutat! Kádár-Németh Kristóf technikai problémával küszködött.

Milán rövid és lényegretörő beszámolója:  Nagyon izgultam a verseny elején. A lassú rajtnál az embereket figyeltem, hogy ki tűnhet erősnek. Az éles rajt után megindultak egy kicsit de nem volt nagy menés. Volt pár megindulás és mindegyikre ugrottam. A 2. kör végén volt egy megindulás amire megint csak ugrottam és aztán egy kicsit el is mentem (5m) mert azt hittem, hogy a hegytetőn lesz a cél:( Kettő bringás jött velem, de nem dolgoztak együtt és beért pár versenyző. A sík részen egy fiú megbeszélte velem, hogy szökjek el vele és majd a hegyen átveszi és sprintelünk egyet a végén. Hát nem vette át és még be is értek. A végén a sprint nem ment jól mert rossz volt a pozíció és a pulzusom sem nyugodott le a sprintig.

A képen: Radics Nemlátszikrajtamsemmi Milán

A bonyhádi évadnyitón, ismét Radics Milán volt a legeredményesebb versenyzőnk, aki ismét egy 3. hellyel lett gazdagabb. Nagyon biztató kezdés az első teljes országúti idény elején.Csorba Bence ismét nagyon jól helyezkedve az elit főmezőnnyel együtt érkezett az utolsó kilométerekhez, ahol támadásra vállalkozott, de nem járt sikerrel és azonos idővel jött meg. Csenki Csongornak még szoknia kell a korosztály váltásból adódó plusz 50 km-t, de egyre közelebb van az elejéhez. Kádár-Németh Kristóf ugyanezt éli , de egy korosztállyal fentebb. Azért egy biztató szökést ő is bemutatott!

Csorba Bence így látta belülről: A Sajó Péter emlékverseny előtti nap részt vettem a Vásárhelyi futóversenyen, a kiváló hangulata által kihagyhatatlan volt és úgy látom, nekem a verseny előtt egy erősebb edzés válik be, de ezután inkább csak bringa. 10 kilit 4 perces ezrekkel futottam le, Zsombor után 4.-nek beérve… Ezért a sok nyújtás és lábmasszás ellenére is éreztem másnap a nyomát az emelkedőn, ugyanakkor testileg(pulzusilag)-lelkileg pozitívan hatott.
A rajt Tevelről indult, a mezőny szinte nagyobb részét alkották a külföldiek mint a magyarok. Jól ment a helyezkedés, mezőny közepe-eleje felé raktam a kereket. Örültem neki hogy egyfele mozogtunk Csongival, Kristóffal, hajtottuk egymást az eleje felé. A szerb válogatottak elég aktívak voltak, mind mezőnyirányítás, mind kiáltozás terén. Az emelkedők előtt is próbáltam minél előrébb tekerni, ami a 3 kör nagy emelkedőjén jött a legjobban, ahol eléggé szétszakadozott a mezőny (ezt még rásegítette hogy fölfele ketten összeakadtak, így borultak páran) és így az élmezőnnyel nyomattam tovább. A három szerb válogatott elszökött és már nem is értük utol őket. Amikor már csak pár kilométer méter volt hátra előrementem, lószolni akartam, de a többiek átvették. Így a célhajrát megnyomtam ahogy tudtam, inkább a lábam főtt le, a pulzusom már nem tudtam a max közelbe nyomni. És ez az U19es 7.helyhez lett elég, magyarok közül a 3. lettem. Elégedett vagyok az eredményemmel, de még van hova erősödnöm.

Csorba Bence a brac-i edzőtáborban

Master versenyzőinknek még messze a csúcsforma, hiszen  a master országos bajnokság is jóval később kerül megrendezésre. De a Szekeres Péter, Hajas Tibor,  Majzik Achilles és Hajagos Pista bácsi kitartása és elszántsága példamutató az utánpótlás kerékpárosaink, és a helyi kerékpáros közösségek  számára! Őket sosem kell félteni, mert mindenben megtalálják az örömöt:)))

18+

 

 

folytatjuk!