Vasárnap rendezték meg a XVII. Kínok Kínja országúti kerékpárversenyt Esztergomban és környékén. Természetesen a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES kerekesei is ott voltak a rajtvonalnál és pár szerencsés a célvonalat is meglátta közülük. Akik pedig nem csak szerencsések voltak, hanem igazán ügyesek és kitartóak is, még a dobogóra is felállhattak. Például csapatunk három tagja (Radics Milán U15, arany; Csorba Bence U19, arany és Csenki Csongor U19, bronz).

A verseny szokatlan elnevezése, „Kínok Kínja”, ebben az esetben több mint marketingfogás. Utal a hosszára (125 kilométer), a szintemelkedésre (kb. 2000 méter) de ezen a hétvégén a rendkívül mostoha időjárási körülményekre is.

Bár a Pilisi Parkerdő gyönyörű, de 4 Celsius körüli hidegben, zuhogó esőben, erős szélben háromszor megmászni a dobogókői emelkedőt, na, az jellemformáló feladat mindenki számára!  Sokan ezért nem is álltak rajthoz. Mert nem hogy a végét, az elejét se látták a ködfátyolon át. Akik pedig elindultak, azok közül is sokan kiszálltak idő előtt. Mert fáztak, mert átfagytak, mert elgémberedtek, mert a vizes úton, a hatalmas ködben kicsúsztak az árokba. De a kecskeméti bringásokat kemény fából faragták! Ők mindannyian elindultak, és  többen is sikeresen teljesítették a feladatot, sőt dobogóra állhattak!

Az U15 –ös korosztályban Radics Milán ismét nyerni tudott, de az U19 korosztályban is Csorba Bence első, míg Csenki Csongor a harmadik helyezést szerezték meg a megtizedelődött mezőnyben!

Így három éremmel és számos megsüvegelendő teljesítménnyel térhettek haza a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES kerekesei. Egyre jobb előjelek a közelgő országos bajnokság előtt!

Részletes eredmények:

U15

  • Radics Milán – 1. helyezés

U19

  • Csorba Bence – 1. helyezés
  • Csenki Csongor – 3. helyezés

Master

  • Sáfár Tamás – 11. helyezés

Senior 2

  • Hajagos István – 4. helyezés

 

Fotó: Vanik Zoltán és elsosor.com