Szemétszedési akcióra várja a kerékpárosokat június 13-án 16 órától a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES országúti kerékpáros csapata és a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete. A cél, hogy a helyi bringások a kultikus, legtöbbjük által napi rendszerességgel használt Ladánybenei út mentén összeszedjék az eldobált hulladékot, példát mutassanak, összefogást teremtsenek, és felhívják a figyelmet arra, hogy június 16-án Kecskemétről indul a Tour De Hongrie 2019 utolsó szakasza.

Az esemény ideje: 2019. június 13. csütörtök, 16:00-18:00 óra

Cél: szebbé tegyük, tisztábbá változtassuk ezt kerékpárosok körében kultikussá vált útvonalat, hogy mindenki örömmel használhassa mindenki, aki arra jár. Legyen az kerékpáros, motoros, vagy éppen autós.

Szervező: a Magyar Közút, a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES országúti kerékpáros csapata és a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete.

Az esemény alapja:

Az együttműködés része, hogy a kerékpárosok tettekben és kommunikációban is csatlakozzanak a Magyar Közút „Jobb, ha el sem dobod!” akciójához. Ennek részeként a Magyar Közút illetékes megyei igazgatóságával együttműködve részt vesznek egy útszakaszon a szemétszedésben. A közös akció célja, hogy a Magyar Közút partnerként tekintsen a bringásokra, akik például bejelentik a szennyezett gócokat, és/vagy aktívan közreműködnek ezek felszámolásában.

A Magyar Közút kommunikációs közleménye szerint egyre több elektronikai, háztartási és építési hulladékot találnak az utak mentén. A szemét összegyűjtése egyre nagyobb feladat a vállalatnak nem csak anyagi, de munkaszervezési okok miatt is, 93 mérnökségük egyenként, évente, átlagosan 637 órát tölt szemétszedéssel.

Mindez idén 1,5 milliárd forintjába kerül a cégnek – tette hozzá. Ennyi pénzből 15 kilométernyi mellékutat teljes körűen fel lehetne újítani, új csomópontokat lehetne építeni – emelték ki.

Tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit, hogy egyrészt hírt adjanak erről a nemes kezdeményezésről, másrészt erősítsük a lakosokban, hogy 2019. június 16-án Kecskemétről indul a Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny utolsó szakasza.