Május 15-én rendezte meg a Szekszárdi Kerékpáros S. E. a Kajdacs Nagydíj 2021 – Frey Tamás Emlékverseny országúti kerékpárversenyt. A verseny a település határában kijelölt 3 km-es körön folyt, pár technikás kanyarral színesítve.

A nélkülözhetetlen versenykilómétereket vadászva, az MKB Cycling Team is nagy létszámmal jelent meg a Kajdacs Nagydíjon. Az idójárás nem volt kegyes, szinte folyamatosan esett az eső, U15, U17 és az U23/Elit kategóriában induló versenyzóink eredményesen szerepeltek.

Kültéri sport

A képen : Izsó Norbert, Sánta Ármin, Forró Lajos, Fűzfa Ambrus, Kiss Hunor, Gohér Mihály, Molnár Bálint és Fábián Levente

Az U15-ös korosztályban, Szigeti-Kovács Benjámin végig ügyesen mozogva a mezőnyben, a sprinten második helyen száguldott át a célvonalon. Bárcsak lett volna még pár méter…

A dobogó második fokán Szigeti-Kovács Benjámin

A következő, viszonylag nagy létszámú és vegyes összetételű mezőnyben, az U17-es sorunk (Szöllőssy, Dobai, Radics) nagyon érett versenyzést mutatott be. Váratlanul gyorsan kialakult a döntő elmenés, ahol kettő master korú sporttárs mellett sikerült ellépnie Radics Milánnak és Dobai Dávidnak is. A nyerő négyes szépen összedolgozva folyamatosan növelte az előnyét. Közben Szöllőssy Ádám a főmezőny elején szerelte a felzárkózási kísérleteket, ezzel védve az elől lévő csapattársait. Az eredményes csapatmunkának köszönhetően a dobogó mindhárom fokára az MKB Cycling Team versenyzője állhatott fel. Ritka pillanat! A Frey Tamás Emlékversenyt Radics Milán nyerte, Dobai Dávid a második, Szöllőssy Ádám a harmadik helyet szerezte meg.

Hármas győzelem

Az U23/Elit versenyen 100 km volt a legnagyobb mezőny, több szerb és bosnyák csapattal színesítve. Egy erős elmenés itt is korán kialakult, amelybe Forró Lajos és Sánta Ármin is belekerült. Sajnos a szerb és a Zengő SE kerékpárosai létszámfölényben voltak. Az MKB-s srácoknak folyamatosan dolgozniuk kellett, hogy az elmenés eredményes legyen, míg az ellenfél csapataiból mindig volt aki pihenhetett a sor végén. A Zengő-s Balogh András egy jó pillanatban indított támadással eltávolodott és megnyerte a futamot. Sánta Ármin, Forró Lajos hathatós segítségével megszerezte a második helyet.

A két Zengős (Balogh, Popovics) mellett Sánta Ármin a dobogó 2. fokán.

 

Gratulálunk!