Hrenkó Norbert és Sánta Ármin két rendkívül értékes éremmel gazdagította az MKB Cycling Team egyre gyarapodó gyűjteményét. Norbi az Időfutam Országos Bajnokságon, Ármin pedig az Elit Országúti bajnokságon állhatott a dobogó a 2. fokára.

Az országos bajnokság minden nemzet kerékpárosa számára a legfontosabb megmérettetést jelenti. Ahogy mondani szokás: nem is kerékpárversenyző az, aki nem akar legalább egyszer nemzete bajnoka lenni. Ilyenkor hazatérnek az idegenlégiósok is (akik egyre többen és egyre magasabb szinten vannak), és harcba szállnak a bajnoki trikóért. Ennek a meznek akkora értéke van, hogy viselője csapata nemzetközi versenyein is a bajnoki mezt viseli egy éven keresztül.

Itt volt a 2021-es Giro két hőse, Valter Attila (Groupama FDJ) és Dina Márton (EOLO-Kometa Cycling Team), de rajthoz állt Fetter Erik (EOLO-Kometa Cycling Team)  Kusztor Péter (Team NovoNordisk), Peák Barna (Team BikeExchange), és még sok külföldön tekerő magyar bringás.

Ebben a rendkívüli mezőnyben lett az Időfutam Országos Bajnokságon 2. helyezett az MKB Cycling Team U23-as versenyzője, Hrenkó Norbert, aki Karl Ádám, az UC Monaco (és a 2021-es TdH magyar válogatott sprintere) mögött ért célba. Úgy, hogy szó szerint az érettségről esett be a rajtvonalra, csapattársai tolták rá a cipőt, tűzték a rajtszámát, majd az első, kifelé vezető egyenes volt számára a bemelegítés.

U15-ben és U17-ben két 5. helyet sikerült elcsípni, Sziget-Kovács Benjámin és Szöllősy Ádám remek teljesítményének köszönhetően. Bár ennek a két korosztálynak most nem jutott érem, semmi nincs veszve. Június 26-án bizonyíthatnak az Országúti Utánpótlás OB-n. A Tamásiban megrendezendő verseny évek óta a legfontosabb megmérettetés az egyesület életében. Itt egyértelműek a dobogós elvárások.

Vasárnap következett az év legfontosabb magyar versenye, melyen mindenki rajtszámot tűzött, aki számít. Ebben a külföldön tekerő kerékpárosokkal tűzdelt mezőnyben Sánta Ármin, az MKB Cycling Team bringás a bajnoki címét megvédő Filutás Viktor (Giotti Victoria Savini Due) és Orosz Gergő (ProGIT Cycling Team) között lett második (abszolútban 4.), Hrenkó Norbert pedig 4. helyen jött meg (abszolútban 11.)

– A csapatunka remek volt, mindenki megértette és el is végezte a feladatát. A fő cél az volt, hogy a három kiemelt emberünket (Sánta, Hrenkó, Blazsó) a végelszámolásnál a elől legyen, ehhez pedig kemény munkával járult hozzá az MKB Cycling Team minden egyes tagja – mondta Sáfár Tamás csapatigazgató.

És ez a rendkívül kemény verseny még csak a kezdet volt az MKB Cycling Team egyre jobb és erősebb csapattá kovácsolódó kerékpárosai számára. Hamarosan következnek az UCI versenyek, a V4 Kerékpárverseny és a Székelyföld Kerékpáros Körverseny, ahol minden tudásra, tapasztalatra és kitartásra szükség lesz.

A 200 kilométeres mezőnyversenyt Ibrányban rendezték meg, ahol rendkívüli hőség (33 fok) fogadta a versenyzőket. Az átlagsebesség 44km/óra felett volt, az MKB Cycling bringásai mintegy 60 kulacs vizet fogyasztottak a több mint négy órás verseny alatt.