Nagyot ment az MKB Cycling Team U17-es sora Tamásiban, ahol remek csapatmunkának köszönhetően Szöllőssy Ádám megszerezte a második helyet. Mivel minden idei versenyén kimagaslóan teljesített, az idényben mutatott teljesítménye alapján bekerült a korosztályos válogatottba, és hamarosan részt vesz a „Kids Tour of Slovenia”  nemzetközi versenyen.

A Zala megyei Várvölgyön élő Szöllőssy Ádám ebben a versenyszezonban csatlakozott az MKB Cycling Team-hez, tovább erősítve a Radics Milán, Dobai Dávid alkotta U17-es sort. Nagyon gyorsan beilleszkedett a csapatba, és ő is nagy mértékben járul hozzá az éremgyűjtéshez. Májusban a II. Kun Kör mezőnyversenyen, majd a Hajdú Kupán időfutamban is második helyezést ért el. Aztán, mint annyi mindenkinek, a Covid közbeszólt neki is. De a vírusból felépülve, június utolsó hétvégéjén már a dobogó második fokára állhatott, a Tamásiban megrendezett Országúti Utánpótlás Országos Bajnokságon.

Ádám édesapja kerékpáredző, mégse vezetett egyértelmű út a bringázáshoz. Bár 8 évesen montizni kezdett, egy év után abbahagyta a tekerést. Számtalan sportot kipróbált, kosarazott, karatézott, focizott… szinte mindent kipróbált. Két és fél éve ült újra kerékpárra, édesapjával kezdett tekerni, másfél évvel ezelőtt pedig komollyá vált a dolog, országúti versenyző lett, idén pedig csatlakozott az MKB Cycling Team U17-es sorához.

– Háromkörös volt a verseny, 85 km. A taktikai értekezleten megbeszéltük, hogy az elsőben csak ülünk a mezőnyben, és figyeljük, a többiek mit csinálnak. A másodikban megrántottuk az emelkedőket, és próbáltunk elmenésbe kerülni, de mindenki csak ránk figyelt. Ettől függetlenül mindegyikünk többször próbálkozott. A 2. kör utolsó emelkedőjén, a mezőny utolérte a szökésben lévő csapattársamat, Radics Milánt, onnan én elmentem. Takács Zsomborral léptünk meg, és haza is értünk 5 perc előnnyel. Sprintre számítottam, de Zsombor 500 méterrel a vége előtt betámadott, nekem az nagyon hosszúnak bizonyult, kb. 2 másodpercet kaptam a végén – mesélt az OB ezüstről Szöllőssy Ádám.

A kiváló csapatmunkának köszönhetően, mindhárom kerékpárosunk az U17-es válogatott színeiben indulhat a pár nap múlva kezdődő, Kids Tour of Slovenia nemzetközi kerékpárversenyen!

Szöllőssy MKB CT, Takács Superior, Pakot Kőbánya