Három arany és egy ezüst, két korosztályban, két nap alatt. Esemény- és eredménydús hétvégén van túl az MKB Cycling Team csapata, mely három versenyen szerepelt két nap alatt. Hrenkó Norbert országos bajnok, Szöllőssy Ádám minden korosztályt lenyomott Fonyódon, Radics Milán OB 2.

Egy héttel azután, hogy Radics Milán (1. hely), Dobai Dávid (2. hely) és Szöllőssy Ádám elfoglalta a Mátra-kör U17-es dobogóját – és Milán abszolút férfi 2. lett! -, az MKB Cycling Team kerékpárosai a Békéscsabán megrendezett Kritérium OB-ra utaztak, mely az országos bajnoki sorozat utolsó állomása volt a hegyi, a mezőny- és az időfutam OB után.

– Minden jó, ha a vége jó, sikerült végre a hőn áhított TRIKÓT megszereznünk. Hrenkó Norbert bizonyult legjobbnak U23-as kategóriában, a békéscsabai körözésen. A többiek is odatették magukat, Radics Milán U17-ben 2., Szöllőssy Ádám pedig 5. helyen végzett, és nagyon sokat segített nekik Dobai Dávid, elvégezve a csapamunka oroszlánrészét, a 16. helyen zárt – foglalta össze Sáfár Tamás csapatigazgató a Kritérium OB-t.

Szökevények

Hrenkó Norbert nem sokat pihent, az országos bajnoki trikó megszerzésének másnapján (vasárnap) a Tour de Vásárosnamény versenyen vett részt, ahol szökésből nyerte meg a mezőnyversenyt.

Ugyanígy tett vasárnap Szöllőssy Ádám is, aki Fonyódra utazott, és a teljes mezőnyt, nemtől és korosztálytól függetlenül, maga mögé utasítva megnyerte Garmin Fonyód Kupa Országúti kerékpárverseny abszolút összetettjét középtávon. Ádám a 70 kilométeres, 600 méter szintet tartalmazó pályán 40-es átlagtempót produkált.

Nem kell sokat várni az újabb megmérettetésre, az MKB Cycling Team csapata szerda hajnalban Szerbia legkomolyabb nemzetközi versenyére utazik, a 61. alkalommal megrendezett Szerb Körversenyre. Itt 140 kerékpáros (válogatott és kontinentális csapatok), négy kőkemény szakasz, napi 150-160 kilométer és több ezer méter szint várja őket.

A kecskeméti alapítású csapat U17-es sors sem unatkozik, ők Erdélybe mennek, hol Csíkszeredán, a Novák Cycling Academy által rendezett nemzetközi utánpótlás versenyen vesznek részt.