Elmondhatjuk, lassan megszokottá válik, hogy egyszerre több fronton küzd az MKB Cycling Team csapata, és remek eredményekkel térnek haza. Az elmúlt hétvégén két nemzetközi versenyen szerepeltek országúti kerékpárosaink, akik egy aranyat és egy ezüstöt hoztak Csíkszeredáról, a Novák Kupáról.

Az U23-as sor az UCI 2.2-es Szerb körversenyre utazott, ahol nagyon erős nemzetközi mezőny várta őket. A csapat, baleset és betegségek miatt sajnos csak négy főből állt: Gohér Mihály, Orosz Gergely, Nagy Bendegúz és Hrenkó Norbert keményen küzdött a négy, egyenként 150 kilométeres, szakaszból álló megmérettetést végül hárman tudták értékelhető eredménnyel zárni. A csapat, melynek munkáját Sáfár Tamás csapatigazgató és Hódi András segítette, végül 11. helyen végzett a 23 csapat közül.

Ezzel párhuzamosan az U17-esek a Novák Kupán szerepeltek. A Csíkszeredán megrendezett verseny egy időfutamból és egy mezőnyversenyből állt. A kecskeméti alapítású csapatból (Radics Milán, Dobai Dávid, Szöllőssy Ádám, Hancz Tamás) Hancz Tamás szerepelt a legjobban, aki 2. helyezést ért el az időfutamon.

A második napon, a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben – ahol a teljes ukrán, bolgár, román élmezőny mellett magyar csapatokat szerepeltek – Hancz Tamás szökésbe került, csapattársai pedig remekül kontrollálták az üldözést. A kemény közös munkának köszönhetően Hancz 8 perces előnnyel hazaért, nem kis meglepetést okozva a teljes mezőnynek. De még erre is sikerült egy lapáttal rátennie az MKB Cycling Team fiataljainak: Radics Milán olyan jól gazdálkodott az erejével, hogy behúzta a mezőnyhajrát, így a kecskeméti alapítású csapat elhozta a 1. és a 2. helyet is.

– Kijelenthetjük, hogy a nemzetközi mezőnybe integrálódik az MKB Cycling Team csapata, úgy technikai felszerelésben, mint megjelenésben és tudásban. Külföldön is ismertek lettünk az elmúlt hetek, hónapok alatt. Bár kis csapatnak számítunk, de nagyon büszkék vagyunk arra, amit a srácok elértek – mondta Sáfár Tamás csapatigazgató.

A srácok nem sokat pihennek, ugyanis szeptember 19-én itthon, Kecskemét történelmi belvárosában rendezik meg a VI. Kecskeméti Kétkarikás pénzdíjas kritérium versenyt.