Média

HÍRÖS.HU 2017.11.29. Kerékpár – Rendkívül sikeres volt a TPI Trade Cyclocross Magyar Kupa

Közel 300 kerékpáros dagasztotta a sarat Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban 2017. november 26-án, a cyclocross magyar kupa negyedik fordulójában. Az egész napos eső ellenére a nemzetközi mezőny minden tagja, de még a sok száz néző is elégedetten tért haza. A Kecskeméti Első Sor szervezőként is remekelt, valamint dobogós helyeket is szerzett.

– Lassan már elvárás Sáfár Tamásékkal szemben, hogy színvonalas versenyt szervezzenek – emelte ki Fejes Miklós, a cyclocross szakág vezetője, miközben a Kecskeméti Első Sor által szervezett vasárnapi cyclocross futamot értékelte. Elmondta azt is, nagyon sok jó visszajelzés érkezett felé már a verseny napján is. Ez is bizonyítja, hogy a kecskeméti egyesület nem csak versenyzőivel ér el remek remek eredményeket, de versenyszervezőként is egyre jobban szerepel.

A hatodik alkalommal rendezett crossverseny minden eddigit felülmúlt. Közel 300 résztvevő mellett több száz néző izgulta végig a versenyt annak ellenére, hogy az eső egész nap zuhogott. A pálya a Tó Hotel előtt zajló átalakítások miatt új nyomvonalat kapott, de ez csak előnyére vált a versenynek. A rézsűk, a tóparti homok, a BMX pálya izgalmas elemei, a kidőlt fákkal keresztezett szűk erdei ösvények, a levelekkel borított fű, szóval a természetes és mesterséges elemek akkor is izgalmassá tették volna a pályát, ha száraz az idő.

De így, hogy már vasárnap hajnalban is esett, aztán egész nap nem is maradt abba, kőkemény derbiket, és vastag sárréteg alatt megcsillanó boldog (és kissé elgyötört) tekinteteket eredményezett.