Divat lett a Kecskeméti Első Sor életében, hogy országúti versenyen egyszerre kettő alföldi bringás áll a pódiumon! Az elmúlt hetekben ugyanis másodszor ismétlődik meg, hogy a dobogó felső két fokán a KES kerékpárosai állnak.

Vasárnap rendezték a komoly hagyományokkal rendelkező Komló Nagydíjat, ahol a Kecskeméti Első Sor bringásai hét fővel álltak a rajtvonalhoz. A verseny nemzetközi volt, ugyanis a magyar országútisok mellett, még horvát és szerb kerékpárosok is neveztek a megmérettetésre. A pálya nyomvonala igen nehéznek bizonyult, komoly emelkedőkkel, vagy éppen az erős széllel kellett megküzdeniük a bringásoknak.

A kecskemétiek legeredményesebben az U17–es korosztályban szerepeltek, ahol 50 km volt a penzum. Itt a győzelmet, erejét jól beosztva, Gulyás Máté szerezte meg. Ugyanebben a kategóriában, Bakó Ferenc a második lett. Biztosan nem sokat beszélgettek a srácok, mert a nehéz pálya ellenére, majdnem 39 km/h–ás átlagot kellett hajtani a győzelemért!

– Az elmúlt hetek jó eredményeinek külön ízt ad, hogy hegyes-völgyes vidéken sikerült pariban lennünk olyan klubok kerékpárosaival, akik nap, mint nap edzhetnek ilyen tájakon – nyilatkozta Sáfár Tamás a srácok edzője, majd hozzátette, nagyon büszke az U19-es válogatott Minkó Roland teljesítményre, aki sikeresen megvédte az „A” keret tagságát és ezáltal a magyar válogatott színeiben utazhat a GP Rüebiland nevű svájci többnapos versenyre. Itt a négy szakasz alatt, Európa U19 korosztályának élvonala csap össze”.