Az MKB Bank Cycling Team csapata rendezte a Cyclocross Magyar Kupa sorozat utolsó fordulóját. Kis tavalyi ballószögi (de nagyon remek és izgalmas) kitérő után a verseny újra visszatért a már jól ismert Benkó Zoltán Szabadidőközpontba. A nézők nagy csatákat láthattak, a 180 versenyző sem magát, sem a kerékpárt nem kímélve harcolt nem csak az aktuális éremért, de az összetett dobogóért is.

A nyomokban frissített nyomvonal igazán izgalmas volt, mindenki dicsérte. A nagyon jó adottságokkal bíró Benkó Zoltán Szabadidőparkban nagyon jó színvonalú, technikás, izgalmas, és a nézők számára is rendkívül látványos pályát építettek az egyesület tagjai.

Az elmúlt években hozzá voltunk szokva, hogy a kecskeméti versenyzők dobogóért küzdenek, most sem hagyták cserben a hazai szurkolókat. Ráadásul a három kecskeméti érem egy család nevéhez köthető. Ők az országban is jól ismert „Háromgenerációs bringás csapat”. A Hajagos István, veje (Mirkóczki Péter) és Péter ikergyermekei, az unokák (Áron és Máté) már második éve nyomják nagy sikerrel az országos mountain bike sorozatot az MKB Bank Cycling Team színeiben, így egyértelmű volt, hogy a kecskeméti versenyen is megbirkóznak az elemekkel és az ellenfelekkel. Ez olyan jól sikerült, hogy a nagypapa, Hajagos István, második lett korosztályában, amivel a CX Magyar Kupa összetett dobogójának is a második fokára állhatott. Míg a papa a legidősebbek közt volt rendkívül eredményes, unokái a legfiatalabb korosztályban álltak dobogóra. Mirkóczki Máté 2., Mirkóczki Áron pedig 3. helyen végzett az U9-esek közt. Édesapjuk, Péter is nagyot küzdött, és sikerrel ért célba, akárcsak a többi kecskeméti versenyző a hobbi katergóriában: Károlyi Gergő 3., Hódi András 9., Gulyás Gábor 11. Mirkóczki Péter 13., Ujvári András 17., Nagy Tamás 18., Madár Viktor 19. hely.

Nagyon fontos kiemelni, hogy a Háromgenerációsoknak köszönhetően bővül az utánpótlás fiatalok sora, akik aztán majd erősíthetik az MKB Bank Cycling Team csapatát! A Mirkóczki ikrek mellett eredményesen szerepelt Madár Liza (4. hely) és Bach Márton (5. hely), mindketten az U11-ben.

Az U19-eseknél Radics Milán volt az egyértelmű éremesélyes, azonban a 2. körben esett, így visszacsúszott az 5. helyre, ami aztán nem változott a verseny végéig. Mögötte végzett az MKB Bank Cycling Team másik versenyzője, Takács Marcell, aki első CX versenyén a 6. helyen zárt.

A versenyeknek erre az évre vége, a következő nagy megmérettetésre januárban kerül sor, Fonyódon rendezik az Országos Bajnokságot 2023. január 15-én.