Remekül szerepeltek a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES országúti kerékpárosai a Mecsekben megrendezett hegyi országos bajnokságon. A nagyszombaton rendezett eseményen Radics Milán (U15) aranyat, Csorba Bence (U19) bronzot szerzett, de Csenki Csongor (U19) is a TOP10-ben végzett.

Április 20-án, szombaton rendezték Orfűn a felnőtt férfi, a felnőtt női, az utánpótlás férfi és az utánpótlás női korcsoportok számára kiírt hegyi országúti országos bajnokságot. A kőkemény hegyi versenyen, ahol a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES utánpótlás versenyzői is részt vettek, a versenyzőknek két futamot kellett teljesíteniük. A verseny győztesei azok közül kerültek ki, akik a délelőtti egyéni időfutamon és a délutáni mezőnyverseny összességében a legjobban teljesítettek.

A kecskeméti kerékpárosok, akik emelkedő híján pofaszélben edződnek, mindössze egyetlen egy hetet töltöttek hegyi edzőtáborban. Márciusban Brac-szigetén tekertek, ahol hat nap alatt több mint 600 kilométert és közel 12000 méter szintet mentek. A rendszeres edzés és a hegyekben töltött egy hét aztán olyannyira beépült, hogy az alföldi srácok két érmet is szereztek a hegyi OB-n!

Az U15-ös fiúk korcsoportjában Radics Milán (Szeleshát Birtok Kecskeméti ES) diadalmaskodott, aki a 3,5 kilométeres kronót nyerte, a 15 kilométeres mezőnyversenyt pedig másodikként zárta. Mögötte Varga Kristóf (Hungaro Fondo) és Majoros Dávid (Kőbánya Cycling Team) végeztek.

Az U19-es fiúk korcsoportja 22,2 kilométert teljesített, nekik már a pécsi TV-toronyig kellett feltekerniük az Orfűi-tótól. Csorba Bencét (Szeleshát Birtok Kecskeméti ES) csak Bajorfi Ádám (GYAC) és Lepold Sámuel (Green Riders-Csepel) tudta leelőzni, így ő bronzzal tért haza.

A csapat harmadik legjobbja Csenki Csongor (U19) volt, aki a 10. helyet szerezte meg az összetettben. A hegy és a körülmények most nem kedveztek Gohér Mihálynak (U19), Zvekán Zsombornak (U19) és Kádár-Németh Kristófnak (U23), de őket is dicséret illeti, mert alföldiként mindannyian helytálltak a meredek emelkedőkkel tarkított versenyen.

Részletes eredmények:

U15

  1. Radics Milán

 

U19

3. Csorba Bence

10.Csenki Csongor

23. Gohér Mihály

27. Zvekán Zsombor

U23

7.Kádár-Németh Kristóf

 

 

forrás: hiros.hu