Lassan a végéhez közeledik az országúti  kerékpáros  szezon. A  Kritérium Országos Bajnokságot, hagyományosan  szeptemberben rendezi a Magyar Kerékpáros Szövetség.A hétvégén Békéscsaba központja adott otthont, a minden korosztályt felvonultató háztömb körüli kerékpáros versenynek.

A Szeleshát Birtok Kecskeméti ES csapatának bringásai nagy létszámban neveztek és sikeresen szerepeltek az idény utolsó országos bajnokságán (az országúti kerékpársportban több versenyszámbán és több időpontban rendeznek országos bajnokságokat : hegyi, mezőny , időfutamok és kritérium számokban

WU 15-ben a közelmúltban debütált Sáfár Lili nyerte a fiatal hölgyek futamát. Jó kezdés!

U15-ös fiúk között Radics Milán ismét bizonyította kivételesen komplex adottságait, hiszen  a megnyert hegyi és időfutam országos bajnokság, a mezőnyverseny bronzérme után, a második helyen ért célba a kritérium bajnokságon. Nagyon kiegyensúlyozott és kimagasló eredmény!

Szintén nagy várakozás előzte meg az U19-es fiúk versenyét, mert az öt kecskeméti fiatal komoly előnyben lehetett volna, ha nincs a verseny elején egy tömegbukás. Többen a földre kerültek, köztük Fábián Levente is, aki kisebb zúzódásokkal megúszta a kalandot. Sajnos a  mezőny szétszakadt és csak Csorba Bence tudott elől maradni, aki szorgalmasan gyűjtötte a hajránál a pontokat, ami a negyedik helyre volt most elég.

Egyre népszerűbb az idősebb korosztályban is a versenyszerű kerékpározás. Jól jelzi ezt, hogy a master 2. kategóriában volt az egyik legnépesebb mezőny. Itt öt kecskeméti kerékpáros állt rajthoz őszülő halántékkal (vagy már annak teljes hiányában:) a sisak alatt.A masterek közül Juhos Gergely , korábbi uszanyosúszó világbajnok, tartott ki legtovább. Geri az előkelő 7. helyet szerezte meg. Szekeres Péter is maradandót alkotott azzal,  hogy a mezőny végéről felzárkózva, 1,5 kört töltött szökésben!

a kecskemétiek eredményei:

WU 15

1.Sáfár Lili

 

U15

2. Radics Milán

U19

4.Csorba Bence

12. Gohér Mihály

13.Csenki Csongor

17. Zvekán Zsombor

19. Fábián Levente

 

U23

5. Kádár-Németh Kristóf

 

Master 2 (40- 50 évesek)

7.Juhos Gergely

8.Szekeres Péter

12. Majzik Achillles

18. Sáfár Tamás

19. Hajas Tibor

 

Örömhír továbbá, hogy sok évtized elteltével, ismét lesz hazai rendezésű kerékpáros verseny Kecskeméten központjában! Szeptember 22-én a Katona József Színháztól indulva kritérium versenyen mérhetik össze tudásukat az iskolás és az igazolt kerékpárosok egyaránt ! Részletes program itt : https://www.elsosor.com/2019/09/02/v-kecskemeti-ketkarikas-mksz-kometa-kriterium-sorozat/

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, mert a kerékpározás közös üggyé vált!