Hajagos István (Master4) a korosztályos dobogó első, Csorba Bence pedig a harmadik fokára állhatott vasárnap, a Törökbálinton megrendezett VI. Riczu Imre Emlékversenyen. De a legfiatalabb korosztályban is lett érmes: Sáfár Lili bronzot szerzett a Kométa Tehetségkutató futamán.

Az kecskeméti országútisok egyik legjobban várt versenye minden évben a törökbálinti Riczu Imre emlékverseny. A 6,5 hosszú, kihívásokkal teli körpályán zajló derbi, mely a szezonzáró országúti verseny is egyben a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES és a VeloMelo+ bringásai számára. Igazi őszi ünnep ez, amikor a Natix Kft. sátra alatt gyülekező csapattagok egymást buzdítva készülnek, majd a kordonok mellett állva egymásnak szurkolnak a különböző időpontokban rajtolók.

A pálya nyomvonala minden évben ugyanaz, de soha nem lehet megunni. Szűk kanyar a kordonok közt, emelkedők és lejtők a kis utcákon, zúzás lefelé a városon kívül, mászás vissza a városba, szűk balos, erős és rendkívül gyors jobbos, aztán a szembeszeles célegyenes.

Ami változó, az a körök száma kategóriánként, és az indítás is ennek megfelelően zajlik.

Elsőként indult az Elite/U23/U19/ Master1/Master2 menet, akiknek 10 kört, vagyis 65 kilométert kellett megtenniük, őket követte az U17 és a Master3, 7 körrel.

A Szeleshát Birtok Kecskeméti ES legeredményesebb U19-es versenyzője Csorba Bence lett, aki a 3. helyen ért célba. Zvekán Zsombor 17., Fábián Levente a 20. helyen ért célba míg Csenki Csongor, sajnos nagy tempónál, a 8. körben bukott, Gohér Mihály pedig technikai problémák miatt volt kénytelen feladni a versenyt.

U23-ban Kádár-Németh Kristóf hatalmasat küzdve 5. helyezett lett, akárcsak Kovács Tamás a Master 1-ben. Utóbbi kategóriában Mirkóczki Péter is keményen helytállt, így neki is jár a taps.

U17-ben élete első országúti versenyén a csapat legújabb tagja, Szabó Etele, remek teljesítménnyel a középmezőnyben végzett.

Master 2-ben a csapat legjobbja Szekeres Péter lett, de kitett magáért Nagy Tamás is. Ebben a kategóriában négy VeloMelo+ versenyző is vitézkedett: Hajas Tibor, Sáfár Tamás és Csenki Csaba is felülmúlta eddigi „riczus” teljesítményét. Külön kiemelendő Berki Tamás (VeloMelo+) teljesítménye, aki, Eteléhez hasonlóan, élete első országúti versenyén vett részt, és hatalmasat küzdve teljesítette a kitűzött célt.

Master3-ban Molnár Tibor képviselte Kecskemétet, a VeloMelo+ tagjaként, és ő is jobban ment harmadik törökbálinti versenyén, mint eddig bármikor.

Master4-ben érkezett az újabb kecskeméti érem, amikor Hajagos István, mindenkit maga mögé utasítva elhozta az aranyat.

Miközben a felnőttek versenyei zajlottak, lebonyolították a Kométa Tehetségkutató futamait is, ahol három kecskeméti gyermek képviselte a várost Mirkóczki Áron és Mirkóczki Máté, valamint Sáfár Lili képviselte. Mindenki kitett magért, de végül Lili volt az, aki a dobogó harmadik fokára állhatott, megszerezve a kecskemétiek harmadik érmét.

 

fotó: Vigh Attila és Bak Ferenc