Mozgalmas és eredményes hétvégén van túl a KES Cycling Team. Több helyszínen és több korosztályban álltunk rajthoz, hogy összemérjük felkészültségünket a hazai élvonallal.

Tamásiban rendezték az Utánpótlás Mezőny Országos Bajnokságot. Itt az U17-es és U19-es korosztályban képviseltük magunkat 85 illetve 115 km-es távokon.Az U17-es csapatot Giricz Dániel, Radics Milán és Dobai Dávid hármasa alkotta. A három körös, dombokkal és széllel színesített versenyen az első körben komoly szelekció volt. A mezőny körülbelül a felére zsugorodott. Mindhárom KES-es versenyző a mezőnyben bújt meg. A 2. kör első felében sajnos Dani az egyik “puklin” kiszakadt a mezőnyből és innentől magányosan küzdve teljesítette a hátralévő kilométereket. A 3. kör közepére világossá vált, hogy az elől maradt kb. 20 versenyzőből a legjobb sprinterek érhetnek majd oda a dobogóra. A futam vége felé közeledve Dávid az élre állt, hogy nagy tempót diktálva már ne lehessen elszökni a mezőnytől. A kanyargós befutón Milán jól helyezkedve a harmadik helyen ért célba, Magyar Gergő és Kovács Kristóf mögött.

Az U19-es csapatunk Kovács Etele, Csenki Csongor és Fábián Levente összeállításban állt rajtvonalhoz. Szabó Etele egészségügyi problémák miatt elég korán kiszállt a küzdelemből. Ahogy várható volt, a legnagyobb létszámmal rendelkező DKSI csapata osztotta ki a lapokat. Már a verseny első részében húztak egy bátrat és kialakítottak egy nagyon erős bringásokból álló elmenést, amiről sajnos Csongi és Levi is lemaradt. Csongi a 2. Levi a 3. sorral kezdte meg az üldözést. Egy ideig sikerült közeledni az elejéhez, de aztán felbomlott az üldözők között az egyetértés. Az előny több percre nőtt. Csongi a 2. sorral érkezett a sprintre, ahol sajnos már nem maradt elég ereje. Levi, lerázva társait, magányosan gurult át a célvonalon.

Az U23-as sor, Sylvester Balázs, Csorba Bence és Fűzfa Ambrus edzés jelleggel elindult a komoly hagyományokkal rendelkező Tamási Hegyi Kupán. Itt Sylvester Balázsnak jött ki legjobban a lépés. Két Zengős sporttárs után a harmadik helyet szerezte meg.

A hétvégének itt még nem volt vége. Vasárnap jött a Master kategóriák legfontosabb versenye, a kincsesbányai Bringa Fieszta, ahol Hajagos István ismét maradandót alkotott. A 60 év fölöttiek versenyében a harmadik helyezést szerezte meg!

Részletes  eredményeink:

Mezőny Országos Bajnokság:

U 17 – 3. Radics Milán

U17 – 12. Dobai Dávid

U17 – 29. Giricz Dániel

U19 – 11. Csenki Csongor

U19 – 15. Fábián Levente Balázs

 

Tamási Hegyi Kupa:

Felnőtt – 3. Sylvester Balázs Tibor

Felnőtt – 4. Fűzfa Ambrus Zoltán

Felnőtt –  6. Csorba Bence

 

Bringa Fieszta:

Master 2 – 19. Gáspár Levente

Master 2 – 37. Szekeres Péter

Master 4 – 3. Hajagos István

 

fotó: Bak Ferenc, illetve saját