Kecskeméti bringás a Junior Világkupán 

Csenki Csongor, a KES Cycling Team országúti kerékpárosa az idei  teljesítményével kiérdemelte, hogy részt vegyen az első magyarországi junior világkupa-futamon. A Visegrad 4 Juniors augusztus 26-án rajtol, az ifjúsági korosztály európai  legjobbjaira a három versenynap alatt 280 kilométer (mezőnyverseny és időfutam) vár.

Csongor a mezőny elején

Magyarország majdnem száz év után rendez újra országúti kerékpáros-világversenyt. Az 1928-as, második országúti világbajnokság után 2020. augusztus 26-28-ig Nyíregyháza és környéke várja 13 nemzet legjobbjait az U19-es korosztályból. A Visegrádi négyek (Magyarország, Szlovákia, Lengyelország, Csehország) csapatai mellett itt lesz a háromnapos versenyen Ausztria, Dánia, Észtország, Németország, Olaszország, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovénia nemzeti válogatottja is.

Magyarország két csapatot indít, a válogatott mellett egy regionális csapatot (DKSI Regional), utóbbinak tagja a 18 éves kecskeméti bringás, Csenki Csongor, a KES Cycling Team országúti kerékpárosa. Csongor annak ellenére, hogy koronavírus-helyzet miatt igen csonka a kerékpáros szezon, szerepelt nemzetközi versenyeken (anyaegyesülete, a KES Cycling Team mellett a pécsi Lotus Cycling Team kölcsönversenyzőjeként is), részt vett hazai és nemzetközi edzőtáborokban, így jó formában várja csapatával az augusztus 26-ai rajtot, mely egy 95 kilométeres országúti mezőnyverseny lesz, vásárosnaményi rajttal és nyíregyházi befutóval.

A második napon két félszakasz várja a fiatal versenyzőket. Délelőtt egy 4,5 kilométeres egyéni időfutam Nyíregyházán,  egy 73,2 kilométeres országúti mezőnyverseny ibrányi rajttal és befutóval.  A  2020-as országúti kerékpáros ifjúsági világkupa magyarországi futama a harmadik napon egy 107,3 kilométeres országúti mezőnyversennyel zárul, mely Vásárosnaményból indul, és nyíregyházi befutóval zárul.

Csongor kiegyensúlyozott és megbízható teljesítményének köszönhetően érte el azt a megtiszteltetést, hogy egy ilyen magas színvonalú mezőnyben állhasson rajthoz. A legtöbb tradicionális európai kerékpáros nemzet képviselteti magát az eseményen. Csongor esetében, az alapvető elvárás, hogy a csapat hasznos tagja legyen, értékelhetően és persze minél előrébb fejezze be az összes szakaszt, és ha a szerencse is mellé áll egy jó elmenésbe kerüljön bele- nyilatkozta a csapat vezetője Sáfár Tamás

Részletes és folyamatosan frissülő információk itt: https://visegrad4juniors.hu/

Rakd meg Csongi!