Fűzfa Ambrus, az U23-as sor cyclocross specialistája, végigversenyezte a Covid által megkurtított szezont. Tavaly 2. lett az U23-as Országos Bajnokságon, ezért nagy lendülettel indult neki a szezonnak. Sajnos idén nem értékelték külön az U23-as korosztályt, de azért élménygazdag téli szezonon vagyunk túl. Ambrus ezt így élte meg:

Rajt előtti pillanatok

“A 2020/21-es cyclocross szezont a Kes Cycling Team csapat tagjaként kezdtem és az MKB Cycling Team tagjaként fejeztem be. Nem váltottam csapatot, “csak” annyi történt, hogy az MKB Bank-kal hosszútávú megállapodás kötött a Kecskeméti Első Sor SE. Ez nagyon komoly lehetőség a csapatnak és legalább akkor kihívás is!

Szerencsére az egy éves kapcsolat, és a régebbi ismerettség miatt is nagy bizalommal állt hozzám Sáfár Tamás csapatmenedzser. Segített anyagilag, a versenyeken való elindulásban, intézte a nevezéseket, kaptam egy karbon szingós cyclocross kerékszettet, a csapat név/szponzor váltás után pedig egy új cyclocross egybemezt immár az új színekkel.

Tempó

Tudtam hogy nem lesz könnyű szezon, egyrészt a covid miatt, másrészt azért mert eltörölték az U23 korosztály díjazását. Teljes mértékben együtt lettünk kezelve az Elit kategória versenyzőivel. Persze ez motivált is, hogy igenis oda kell érnem! Hogy hova? Oda ahol a nálam erősebbek, technikásabb versenyzők pedáloznak. Részben sikerült is úgy érzem. Néha volt csak gondom az erőnléttel, legtöbbször inkább a kerékpár kezelési tudásom hiányossága végett maradtam le a dobogóról, úgy érzem. Mindegyik verseny egy jó emlék marad, talán a Budapest 17. Kerületi MK kupa verseny az, amelyik kevésbe. Ezen a versenyen már az első körben lapos első kerékkel kellett teljesítenem, az extrém kanyargós pályát. Kétszer is pumpáltam a depóban, s végül körhátránnyal értem célba, valahol a középmezőny végén.

Megbeszélés Misivel

Az országos bajnokságra felkészültebben sikerült megérkezni, vittem a csere kerékszettet, a szabadgörgőt, (az edzőmet😀) . Ja és természetesen rengeteg meleg ruhát, hiszen azon a hétvégén, a -5 fokban kb. nem volt sokszor melegem, sőt! A kerékszettre ezúttal szerencsére nem volt szükség, annál inkább lett volna egy csere kerékpárra, mert sajnos a kerékpáromon már az első kör után megjelentek a plusz kilók, sár formájában. Szerencsémre a mezőny nagy része hasonló terhet cipelt a verseny teljes ideje alatt. Így elit kategóriában 6. helyre sikerült beérnem. Az utolsó cyclocross verseny számomra az Iszkaszentgyörgyön rendezett Magyar Kupa utolsó állomásán volt, új helyszínen, egy gyönyörű kastély parkjában.Egy villámgyors nyomvonalon kijelölve. Az teljesítményemmel sajnos ismét nem értem fel a dobogóra, de sikerült mindent ki adnom magamból, amiben segítségemre volt, hogy eljött a családom is, és ahol csak tudtak, teli torokból buzdítottak, és nem kell hogy mondjam, mennyi plusz wattot jelentett ez nekem..!

Nyuszi hopp:) Sánta Ármin

Velem egy futamban indultak még csapattársaim is, Ármin és Misi. Jó volt velük is versenyezni kicsit. Remélem még sok közös élményünk lesz együtt az MKB Cycling Team-ben.

Jöhet az országúti szezon!”

Fotó: Kaiser Erika