Április 18-án (vasárnap) újra a Mátra ad otthont a Hegyi OB futamainak. A Parád-Kékestető közt zajló kemény versenyen természetesen ott lesznek kecskeméti MKB Cycling Team utánpótlás bringásai is.

Bár a koronavírus-helyzet miatt idén elmaradt a már jól megszokott horvátországi edzőtábor Brac szigetén, de az idény eleji utolsó nagy alapozás nem maradt el. Az MKB Cycling Team Mátraházán edzőtáborozott március 28 és április 7. között, a helyszínen készültek az év első komoly megmérettetésére, a Hegyi OB-ra.

Sajnos az U17-esek közül a két válogatott, Radics Milán és Szöllőssy Ádám betegséggel küzd, így ők nem tudnak részt venni a megmérettetésen, Dobai Dávid képviseli a korosztályt, aki szintén a válogatott edzőtáborok rendszeres résztvevője.

Az U23/ELIT kategóriában több esélyes is van a kecskeméti csapatban. Nagyon jól mozog hegyen a tavaly még Olaszországban profiskodó Hrenkó Norbert; a nagy visszatérő, korábbi többszörös korosztályos válogatott, Kiss Hunor; a saját nevelésű Csorba Bence, de nagyot mehet az MKB Cycling Team legfrissebb szerzeménye, a volt válogatott úszó, Molnár Bálint is.

– A Hegyi OB elméletileg nem a mi terepünk, de mindig tudunk meglepetést okozni. Emlékezzünk csak arra, amikor 2017-ben Minkó Roland Magyarország Hegyi Bajnoka lett az U23-asok között, de hoztunk ezüstöt és bronzot is már a hegyről U17-ben és U19-ben – mondta Sáfár Tamás, az MKB Cycling Team elnöke. – A célunk, hogy U23-ban nagyon komoly csapattaktikai húzásokat próbáljunk ki. Erre minden esély megvan, ugyanis a srácok egész jól megismerték egymást az edzőtáborban, innen pedig már elég jól lehet megkomponálni a versenyt – emelte ki az elnök.

Az U17-es csapat felkészítője, a Svájcban élő Szabó Ádám (aki korábban az UCI központban volt edző), a vírushelyzet miatt nem tud személyesen részt venni az eseményeken. Az edzőtáborokban és a versenyeken a „kicsiket” is segíti az U23 edzője, az ország egyik legsikeresebb hegyikerékpárosa (és az országúton is remeklő), Blazsó Márton.

A verseny úgy, mint tavaly, Parádról indul, és az U17, U19, U23-asok számára a csúcson, Kékestetőn ér véget. A táv 17 kilométer, az U15-ösök 8,5 kilométert teljesítenek.

Az MKB Cycling Team a Hegyi OB után az U23 kisebb sorával Welsben vesz részt az osztrák kupán, a régió egyik legkomolyabb versenyén.

(Fotók: Fábián Levente)