Hrenkó Norbert, a kecskeméti csapat országúti bringása harmadik helyezést ért el vasárnap, a Mátrában megrendezett országos bajnokságon. Ezzel a 20 éves versenyző megerősítette helyét a felnőtt magyar válogatottban, és minden esélye meg van arra, hogy bekerüljön a Tour de Hongrie keretébe.

Bár még csak egy közös edzőtáboron és két versenyen van túl az MKB Cycling csapata, már most látszik, hogy nagyon jó az irány.  Sáfár Tamás csapatigazgató, a sajátnevelésű bringások mellé, erős és tapasztalt kerékpárosokat szerződtetett, akik Blazsó Márton szakmai vezető irányítása alatt kezdenek egységes és erős csapattá válni.

Ennek bizonyítéka a Parád-Kékestető útvonalon megrendezett Hegyi OB, ahol a csapat – teljes mértékben betartva a megbeszélt taktikát – nagyot ment azért, hogy társuk, Hrenkó Norbert ott legyen a legjobbak között, és felérjen a dobogóra, a felnőtt kategóriában.

A 2021-es Hegyi Országos Bajnokságra 44 klub nevezett, 164 versenyzővel, akik közül végül 137-en értek célba. A kecskeméti klub bringásai mindannyian a mezőny első harmadában végeztek.

Az MKB Cycling kerékpárosainak eredményei összetettben:

Felnőtt kat.

3. Hrenkó Norbert (00:37:21)
13. Kiss Hunor Máté (00:38:43)
15. Csorba Bence (00:38:32)
26. Forró Lajos (00:39:39)

29. Izsó Norbert (00:40:30)
30. Osterling Ádám (00:40:39)
32. Molnár Bálint (00:41:39)
34. Fűzfa Ambrus (00:42:01)
42. Gohér Mihály (00:42:54)

U17

  1. hely: Dobai Dávid (00:44:14)

U15

  1. Szigeti-Kovács Benjámin (00:17:06)

Blazsó Márton, szakmai vezető:

– Látszik az összedolgozás, ebben sokat léptünk előre. Pozitív vagyok, látom a fejlődést az első versenyhez képest. Viszont a verseny előtti bemelegítésnél vannak még hiányosságok. Ott vár még ránk egy kis munka, hogy az sokkal pontosabb, célirányosabb legyen. Ebben egyelőre nagy különbségek vannak a csapaton belül, a versenyzők között is aszerint, ki, milyen rutinnal rendelkezik.  A fejlődés iránya látszik. Még nem vagyunk ott, ahol lehetnénk, de szépen alakul a dolog, szépen beérik az edzőtábor gyümölcse is, kezdenek a srácok érvényesülni.

Hrenkó Norbert, 3. helyezett:

– A csapattaktika az volt, hogy társaim felvisznek Mátraházáig és ez sikerült is, nagyot mentek értem. Forró Lajost, Fűzfa Ambrust és Csorba Bencét emelném ki, akik nagyon sokat dolgoztak. Mátraházától saját magamnak csináltam a versenyt. Amikor 150 méteres előnyre tettem szert a mezőnnyel szemben, megindult és elment mellettem Fejes Gabi, (aki végül megnyerte a Hegyi OB-t – a Szerk.). Mentem vele vagy 300 métert, kb. 100 méterre előnye volt, ami maradt is köztünk, de az utolsó kanyarban felért rám Istlstekker Zsolt, aki „meglószolt”. Felméretem a helyzetet: ha kergetem Gabit, megrogyhatok, és utolér a mezőny, vagy tartom a saját tempót, és biztos a dobogó. Utóbbi mellett döntöttem, és a harmadik helyen értem célba, pár másodperccel Zsolt mögött.

Hamarosan interjút olvashattok Blazsó Mártonnal és Hrenkó Norbival!

Fotó: Vígh Attila

Fotó: Vanik Zoltán

Fotó: Vanik Zoltán