Már megszokott, hogy bringásaink legalább az egyik hétvégi napot külföldi versenyen töltik. Így volt ez most is. Szombaton Szerbiában jártunk, ahol tapasztalatot, vasárnap pedig Magyarországon, ahol érmeket szereztünk.

Szombaton Szerb kupán szerepeltek a srácok, akik a legerősebb szerb, horvát, román versenyzőkkel mérték össze erejüket a 4 km hosszú körpályán. A 100 kilométeren állandó támadások zajlottak, mindenki szét akarta szedni a mezőnyt. A Fejes Gábornak sikerült bekerülnie a végső elmenésbe, és a győzelemért sprintelhetett, végül az 5. helyen ért célba. Az U19-es kategóriában Szöllőssy Ádám a befutó előtti  kanyarban sajnos kicsúszott, így a jó eredmény most elmaradt.

Vasárnap az Orfűi Kritérium Országúti véghajrás mezőnyversenyre utazott  csapatunk. Bringásaink remekül haladtak, azonban egy komoly bukás történt előttük, ami miatt hirtelen fékezésre és megállásra kényszerültek. Sajnos épp ebből lett az elmenés. Azokra, akik nem keveredtek a bukásba, már lehetetlen volt felérni. Pápai Ádám nagyot küzdött, és végül megszerezte a 4. helyet az Elit kategóriában.

Szerencsére ez a hétvége sem telt éremszerzés nélkül! Mórocz Barnabás, aki tavaly még montizott, és a verseny hetében igazolt át hozzánk, megnyerte az U19-es kritériumversenyt, Anda Attila pedig 3. helyen végzett.

Az MKB Cycling Team legidősebb versenyzője, Hajagos István pedig, jó szokásához híven ismét aranyat hozott, péppé verte a Master 4 mezőnyt a Superior MTB Challenge 2. futamán, Etyeken.

– Az utánpótlás versenyzőknél továbbra is az OB hete van a fókuszban, melyre a közeljövőben is a kiemelt nemzetközi versenyekkel készülünk. Nagyon várom, hogy sérültjeink, Covidból kilábalófélben lévő versenyzőink újra bevethetők legyenek, és megmutathassuk végre, mennyire jó csapatot raktunk össze. Mert az emberanyag igazán kiváló, csak a külső körülmények még nem tették lehetővé, hogy teljes csapatként is megmutatkozzunk – mondta Sáfár Tamás csapatigazgató.