A Csapat

Első körben tehát magunk köré gyűjtöttük azokat a felnőtteket, akiknél példaértékű lehet a hozzáállás és a teljesítmény, eredményeik pedig motiválhatják a felnövekvő generációt. A második körben elindítottuk az utánpótlást nevelő programunkat, melynek középpontjában a mozgás szeretete, az egészséges életre való igény és a környezetszennyezés minimalizálása áll.

A harmadik lépés, hogy mindezt megtámogassuk egy olyan edzői munkával, mely segíti azt, hogy a tervekből eredmények szülessenek. Regionális utánpótlás-bázisként működünk, és az, hogy Sáfár Tamás a Magyar Kerékpáros Szövetség delegált edzője lett, egyértelműen jelzi az ő, valamint az általa irányított csapat remek munkát végez.

Ebben az utánpótlás nevelő műhelyben, a gyerekek fiatalok „vénásan megkapják” a hármas gondolatkört, mely a Kecskeméti Első Sor égisze alatt sportolók életét meghatározza: mozgás szeretete, alázat a társak, a szülők és a sportág iránt. Reményeink szerint elindul egy kerékpáros utánpótlás nevelési ciklus, mely felfutóban van országos szinten, és feltámasztja a sportág helyi hagyományait is.

Fő cél tehát a kerékpározás népszerűsítése, mert egészséges, környezetbarát, közösségformáló sport egyben, melyet korra, nemre, fizikai állapotra való tekintet nélkül bárki űzhet.