Hétvégén a 44. KSI Kupán szerepelt az MKB Cycling Team csapata, ahol szombaton az U15 és az U17-es korosztályban időfutamon mérték össze az erejüket, vasárnap pedig a mezőnyversenybe bekapcsolódtak az U23-asok is.

Ezen a hétvégén a „kicsik” szerepeltek a legjobban az MKB Cycling Team csapatából, az időfutamon ugyanis ketten is dobogóra állhattak U17-ben. Szöllőssy Ádám 2., Dobai Dávid pedig 3. helyezést ért el, másnap pedig a mezőnyversenyben Radics Milán szerzett ezüstöt, ezzel tovább növelve a kecskeméti alapítású csapat érmeinek számát.

A több évtizedes hagyományokkal rendelkező KSI Kupa legjobban várt eseménye az Elit futam volt, melyen három olasz kontinentális csapat is részt vett. Ők éppen a Székelyföldre utaztak, a Székely Körre – ahol az MKB Cycling Team is indul -, és edzés gyanánt megálltak Tiszagyendán.

A versenyen az első pillanattól kezdve nagy tempó volt, az olasz csapatok osztották a szerepeket. A hazaiak közül csak az MKB-s Hrenkó Norbert és Filutás Viktor (a magyar bajnok) tudott a nyolc olaszt felvonultató elmenéssel tartani, végül Norbi a hetedik helyen ért be.

A kecskeméti csapat sprinterének, Sánta Árminnak is sikerült eltávolodnia a mezőnytől néhány olasz fiatal társaságában, de őket sajnos egy terelőtáblánál rossz irányba küldték el a versenyrendezők.

A folytatás igazán izgalmas lesz, az MKB Cycling Team, történetében először, indul a Székely Körversenyen, ahol négy szakasz alatt átszelik Erdély legszebb részeit. A verseny augusztus 4-én indul Marosvásárhelyről, és augusztus 7-én ér célba Csíkszeredán. A fiatalok tanulni és tapasztalni mennek, hiszen az ilyen megmérettetésekre nagy szükség van ahhoz, hogy az egyre gyarapodó nemzetközi versenyeken eredményesen szerepeljenek. És természetesen, az itthoni eseményeken a szokásosnál is több és csillogóbb érmet szerezzenek a jövőben.

A Szekélyföldi Kerékpáros Körverseny hivatalos honlapja: https://tourofszeklerland.ro/hu/fooldal/

A KSI  Kupa részletes eredményei:

U15 időfutam:

  1. Szigeti-Kovács Benjamin

U17 időfutam:
2. Szöllőssy Ádám
3. Dobai Dávid
8.Radics Milán

U17 mezőnyverseny:
2. Radics Milán
5. Szőllőssy Ádám
11. Dobai Dávid

Elit mezőnyverseny:
7. Hrenkó Norbert
11. Gohér Mihály
16. Fábián Csongor
19. Molnár Bálint
24. Forró Lajos
28. Fűzfa Ambrus
30. Fábián Levente
31. Csorba Bence
32. Csenki Csongor