Már évek óta szokás, hogy március elején Horvátországan folytatjuk a felkészülés az új idényre. Helyszín most is az általunk oly nagyon kedvelt és szeretett,  kis sziget, Brac. Az edzőtábor március 4-től 15-ig tart. A cél az összekovácsolódás és a határok feszegetése.

Az edzőtábornak két alapvető célja van. Egyik a kilométerek és az edzésórák számának dinamikus növelése, valamint a szintek gyűjtése. A másik, hogy az MKB Bank Cycling Team U19-es és U23/Elit sorának tagjai – akik az ország több részéből érkeztek – jobban megismerjék egymást.

– Nagyon fontos, hogy a tekerések közben fel tudjuk mérni, ki, milyen fizikális és mentális állapotban van. Az edzéseken  inkább hosszú, mint gyors munka van, ez alkalmat ad a beszélgetésekre is. Csiszolódik a csapat, és sokkal jobban tudjuk, mit várhatunk egymástól a jövőben – mondta Sáfár Tamás, csapatigazgató.

Első edzésnap: 2022. március 5.

A tervekhez képest később indultunk, mert későn érkeztünk pénteken, így még sok teendő várt ránk. Elkezdtünk a szigettel ismerkedni. A srácok nagyon szépen dolgoztak együtt. A terv 3 óra beszélgetős bringázás volt, alapkitartást gyakorlása és beszélgetés, ismerkedés.

Az idő sokkal jobb, mint otthon. Süt a Nap, bár a szél a hétvégén erős, de az időjósok szerint a jövő héten jelentősen gyengül. A forgalom elenyésző, az autósok pedig türelmesek.

Van az edzőtábornak egy különleges, viszonylag ritka eleme is, ez pedig a baráti társaságból álló master sor. Viszonylag ritka, hogy egy erős, igazolt mellé (inkább mögé, aztán meg majd meglátjuk… hova, merre 😊) egy hobbi sor is beáll.

A két sor egyszerre indul az adott napokon, az útvonal is többé-kevésbé hasonló, az intenzitásban és a pihenők számában persze lehet némi különbség.

A laza, ismerkedős, átmozgatós nap vége: