Erdős Gergely (U19) Belgiumban indult a magyar nemzeti válogatott tagjaként, Pelikán János és Wermeser Zsombor (U23) Ausztriába utazott a csapattal (ahol Pelikán a legjobb magyarként végzett), Szöllőssy Ádám pedig a magyar szezonnyitón szerzett egy 4. helyet az MKB Bank Cycling Team-nek.

Második teljes idényét kezdte meg a csapatunk, a kecskeméti alapítású MKB Bank Cycling Team. Az MKB Bankkal kötött, több évre szóló támogatói szerződés megteremti a nyugodt tervezés és a minőségi versenynaptárat. Ez az anyagi biztonság – a rendkívül erős és tapasztalt U19-es és U23-as sor felépítése mellett – az edzőtáborok szervezését, a külföldi versenyeken való részvételt is lehetővé teszi számunkra. Utóbbiakra már akár napokkal előbb el tudunk utazni, így nem fáradtan érkezünk a helyszínre, a több órás út során elgémberedett lábakkal, és sokat segít, hogy akár a pályát is be tudjuk járni az adott verseny előtt.

Mindennek köszönhetően az MKB Bank Cycling Team és bringásai nevét már nem csak Magyarországon, de a nemzetközi versenyeken is egyre inkább megismerik, és ma már sokkal nehezebb bajnokságokban, kupasorozatokon próbálunk részt venni, felkészülve az év legfontosabb versenyeire: az országos bajnokságra, és az utána induló többnapos napos nemzetközi versenyekre.

Csapatunk tagjai a horvátországi edzőtábor után egyszerre három helyen kezdték meg a 2022-es idényt.

Erdős Gergely Belbiumba utazott, ahol a Gent-Wevelgem-en, a Junior Világkupán vett részt a magyar nemzeti válogatott tagjaként. Az erő megvolt, a lábak rendben voltak, jól helyezkedett, de sajnos a 121 kilométeres verseny vége előtt pár kilométerrel bukásba keveredett, így végül nem sikerült befejeznie a versenyt, de hatalmas élményekkel és tapasztalatokkal tért haza, melyeknek köszönhetően tovább erősít bennünket.

A csapat nagy része az osztrák szezonnyitón vett részt, Leondingban, ahol az MKB Bank Cycling Team új igazolása, a TdH tavalyi fehér trikósa (a legjobb magyarnak járó trikó – a szerk.), Pelikán János szerepelt, aki az élmezőnnyel tudott megjönni a nehéz pályán (160 kilométer, 2000 méter szint, 41 km/h átlag). Vermeser Zsombor csapatunk egyetlen, paralimpiát megjárt biciklistája is be tudta fejezni az osztrák kontinentális csapatokkal megtűzdelt versenyt.

A magyarországi szezonnyitón (Sajó Péter Emlékverseny, Tevel) a betegségéből éppen felépülő Szöllőssy Ádám indult, aki az U19-es kategóriában a legjobb magyarként negyedik helyen végzett, sajnos lemaradva a nap elmenéséről.

Március utolsó hétvégéjén egy olasz versenyen indul a magyar nemzeti válogatott színeiben Szöllőssy Ádám és Erdős Gergely (U19), a csapat pedig a szlovák szezonnyitón indul. Szlovák, cseh osztrák, lengyel, szlovén és magyar csapatok indulnak. Mind az osztrák, mind a szlovák mezőny erősebb jelenleg a magyarnál, így ezeken lehet igazán nagy tapasztalatokat szerezni a jövőre.

Március utolsó hétvégéjén Szöllőssy Ádám és Erdős Gergely (U19) Olaszországban, a Giro di Primavera-n szerepel a magyar nemzeti válogatott színeiben, a csapat többi tagja pedig a felvidéki Szárazpatakon rendezendő Szlovák Kupán indul. A teljes szlovák mezőny mellett, cseh, osztrák, lengyel, szlovén és magyar csapatok indulnak, így ismét nagy, nemzetközi tapasztalatokkal gazdagodhat az MKB Bank Cycling Team csapata.

– A cél még mindig ugyanaz, hogy nagyon hasznos és minél gyorsabb versenykilométereket gyűjtsünk, és belerázódjunk a versenyek miliőjébe, ritmusába. Nagyon fontos, hogy a részben új sorral felálló csapat (a vezetés, a tagok és a segítők) összeszokjon, a srácok ismerjék meg egymást és saját határaikat – mondta Sáfár Tamás, sportigazgató.