Wermeser Zsombor (U23) aranyat szerzett XXX. Stop-Cukrászda időfutamon, Erdős Gergely (U19) pedig ezüsttel tért haza Ausztriából, az év eddigi legkomolyabb versenyéről. Egy nap alatt ismét két országban tettük le névjegyünket.

Az ausztriai Welsbe utaztunk vasárnap azon kevesekkel, akik sem sérüléssel, sem betegséggel nem bajlódnak. Kissé megtépázott csapatunk olyan mezőnyben találta magát, hogy az Osztrák Kupa akár .2-es UCI verseny is lehetett volna.

Az év eddigi legkomolyabb versenyén induló csapatunk Elit sorát még az ág is húzta. Orosz Bálint, aki egy héttel ezelőtt nem csak az MKB, de az ország legjobbja volt Szlovákiában, Ausztriában az első körben defektelt, és feladni kényszerült a versenyt.

Bár az Elitben most nem sikerült értékelhető eredményt elérni, a junioroknál összejött egy ezüst! A rendkívül erős nemzetközi – osztrák, cseh, német, szlovák, szlovén, magyar – mezőnyben Erdős Gergely nagyon jó és taktikus versenyzéssel a második helyet szerezte meg.

Ugyanezen a napon rendezték a már hagyománnyá vált, igen népszerű Stop-Cukrászda Időfutamversenyt, ahol Wermeser Zsombor megkezdte a felkészülést az időfutam OB-ra: paralimpikonunk az épek között megszerezte az abszolút első helyet!