Kerékpárosunk, Erdős Gergő az egyik legkeményebb utánpótlás versenyen szerepelt hétvégén, a magyar junior válogatottal. A GP West Bohemia egy UCI 1.1 kategóriás junior nemzetközi megmérettetés, igen komoly mezőnnyel. Hogy milyen volt mindez belülről? Gergő elmeséli.

Nincs elérhető leírás.

Geri a válogatott piros mezében

A vasárnapi napot nagyon vártam, mert jók voltak a lábak. A srácokkal az előző napból kiindulva nagyon bizakodóak voltunk. Ez be is igazolódott, majdnem végig elöl mozogtunk együtt, segítettük egymást, és én beforogtam üldözésbe is. Az eleje kőkemény “nyél” volt, én pedig – ismerve magamat – az ilyen verseny második felében tudok egész jól menni. Így a hetedik körben támadtam egy elég nagyot a hosszú emelkedőn, amit sajnos nem vitt senki tovább. A következő körökben még próbálkoztam párszor, de inkább a mezőnyben segítettük egymást. Az utolsó ezer méteren megpróbáltam elszökni, de kicsit visszaütött. Ugyanis beértek, én pedig nem nagyon tudtam jó helyre visszaállni.”

A verseny nehézségét jól jelzi, hogy 150 indulóból összesen 62-en látták meg a célvonalat. Gergőt a 47. helyen ért be, a 11. helyezettől összesen 7 másodperccel lemaradva!